Blesk Soligor DG-22 DA pro NIKON

Blesky pro DIGITAL - dedicated (NIKON TTL - ne pro jednookou zrcadlovku, směrné číslo 22, výklopný reflektor)

  • Kategorie: pro Nikon
  • Výrobce:Soligor
  • Katalogový kód:DS58137
  • EAN kód:4011104581377
  • V nabídce od:19.02.2020
  • Dostupnost:1-2 týdny
  • Původní cena:2 690 
  • Vaše cena: 990  / ks
  •  818  bez DPH
  • Ušetříte:Ušetříte 1 700 
+ - ks

Elektronický blesk pro digitální fotoaparáty Canon, Nikon, Olympus a Sony a klasické zrcadlovky Nikon a Olympus. TTL ( ETTL ) systémový blesk s červeným světlem pro AF systém fotoaparátu. Výklopný reflektor pro nepřímý záblesk. Směrné číslo 22 při ISO 100. Automatické vypnutí.
Popis přístroje :
1.výklopná hlava s reflektorem
2.zdroj infračerveného světla
3.nasouvací patka
4.kryt bateriového prostoru
5.kontrolka připravenosti blesku / spoušť testovacích záblesků
6.aretační západka
7.kontrolka expozice
8.hlavní vypínač
9.upevňovací zámek
Infračervené světlo pro autofokus :
Při špatných světelných podmínkách může být kontrast objektu nedostatečný pro zaostření autofokusem zrcadlovky. V tomto případě je aktivováno infračervené světlo blesku lehkým stiskem spouště fotoaparátu. Díky tomuto světlu může autofokus fotoaparátu zaostřit téměř ve tmě. Světlo podporuje strukturu a kontrast v rozsahu 1 – 5 m. Je – li samotný fotoaparát vybaven autofokusovým světlem, je toto osvětlení prioritní. Pro správnou funkci autofokusového světla je nutné, aby fotoaparát pracoval v režimu „samostatný obraz“ ( jednotlivé snímky ).
U některých fotoaparátů je třeba vybrat AF program s prioritou zaostření, u jiných musí být aktivováno střední měřící pole autofokusu. Prostudujte prosím návod k použití Vašeho fotoaparátu.
Kontrolka expozice ( AUTO OK ) :
Rozsvícení kontrolky 7 po záblesku Vás informuje o tom, zda množství světla bylo pro expozici dostatečné. Kontrolka svítí zeleně asi 2 sekundy. Pokud ne, je třeba zopakovat snímek s kratší vzdáleností.
Nepřímý záblesk :
DG 22 DA je vybaven výklopným reflektorem, který umožňuje změnu směru záblesku do 90°vertikálně. Můžete tedy nasměrovat záblesk na reflexní povrch a využít odraženého světla např. od bílé stěny nebo stropu.
Výhody :
- vyrovnání stínů
- redukce efektu červených očí
- vyrovnané, jemné, rozptýlené osvětlení
- eliminace odrazu světla z lesklých povrchů ( brýle apod.)
Vezměte v úvahu, že vzdálenost pro fotografování s nepřímým zábleskem musíte počítat takto : Vzdálenost k reflexnímu povrchu + vzdálenost od tohoto povrchu k objektu. V TTL bleskovém režimu je výkon blesku kontrolován automaticky.
Redukce červených očí :
Při slabém světle se rozšíří zornička fotografovaných osob a při záblesku světlo projde až na sítnici oka. Výsledkem jsou červené oči. Nejlepším způsobem, jak tento jev vyloučit, je nepřímý záblesk.
Fotografování s TTL – bleskovou automatikou :
Nasaďte přístroj na fotoaparát. Fotoaparát zapněte a uveďte do režimu programové automatiky. Zapněte blesk. Režim TTL nyní automaticky kontroluje a reguluje intenzitu záblesku ( výkon blesku ) pro správnou expozici.
Výhody :
nastavení na fotoaparátu nejsou potřebná zvětšení objektivu je automaticky rozpoznáno koeficienty filtru jsou automaticky respektovány regulace výkonu blesku jen na hodnotu pro správnou expozici.BR> Upozornění :
Pro fotoaparáty Canon je přístroj vybaven ETTL automatikou. Na rozdíl od TTL pracuje s předbleskem pro měření . Model pro Canon je opatřen kontrolkou, která svítí po propojení blesku a fotoaparátu s ETTL režimem.
TTL – záblesk s časovou automatikou :
Fotoaparát uveďte do režimu časové automatiky.Ručně nastavte clonu na fotoaparátu.Mějte na paměti, že s vysokým clonovým číslem ( malá clona ) dosah záblesku klesá. Fotoaparát automaticky zvolí synchronizační čas a TTL režim kontroluje správnou intenzitu záblesku.
TTL – záblesk s clonovou automatikou :
Nastavte na fotoaparátu režim automatické clony. Ručně nastavte dobu expozice. Expoziční čas nesmí být kratší než x – synchronizace fotoaparátu. TTL režim kontroluje intenzitu záblesku při automaticky nastavené cloně.
Ruční záblesk :
Nastavte fotoaparát do manuálního režimu. Ručně nastavte dobu expozice a clonu na fotoaparátu. Synchronizace nesmí být kratší než x – synchronizace fotoaparátu. Dosah blesku tedy závisí na zvolené cloně.
Synchronizace blesku :
Pro každý model fotoaparátu je uvedena nejkratší synchronizace, tzv. x – synchronizace. Nepoužívejte kratší čas závěrky než je x – synchronizace vašeho fotoaparátu, vyhnete se nesprávné expozici. V TTL režimu bude x – synchronizace nastavena automaticky.
Použití blesku za denního světla :
Světelné podmínky za slunečného dne jsou pro správnou expozici dostatečné. Přesto doporučujeme použít blesk k vyrovnání nežádoucích stínů a ke kompenzaci osvětleného pozadí, které může způsobit podexponování hlavního objektu.
Dlouhá synchronizace :
Při špatném osvětlení fotografovaného objektu je těžké vyrovnat jas objektu a pozadí. Je nutné použít delší čas závěrky ( dobu expozice ). Hlavní objekt bude osvětlen zábleskem, pozadí ( které by použitím standardního blesku ztmavlo ) získá stejné světelné podmínky jako hlavní objekt. Dlouhá synchronizace je vhodná na zvláštní efekty, např. noční portréty na osvětlených místech ( tržnice, nákupní středisko ). Nastavte fotoaparát do režimu automatické clony, abyste mohli zvolit dlouhý čas závěrky. Některé modely fotoaparátů umožňují dlouhou synchronizaci i v automatickém režimu nebo v režimu automatické expozice.
TECHNICKÉ ÚDAJE :
Modely :
Canon – pro digitální a analogové Canon fotoaparáty s ETTL řízením Nikon - pro digitální fotoaparáty řady Coolpix a klasické AF zrcadlovky
Olympus - pro digitální fotoaparáty a klasické AF zrcadlovky Sony - pro digitální fotoaparáty s TTL řízením
- Směrné číslo 22 při ISO 100
- Výklopný úhel 0°/ 45°/ 60°/ 75°/ 90°
- Světlo pro AF dosah 1 – 5 m
- Kontrolka expozice zelená
- Kontrolka připravenosti blesku červená ETTL kontrolka žlutá ( pro model Canon )
- Délka záblesku 1 / 2000 s – 1 / 40000 s
- Doba nabíjení 0,3 až 10 (s čerstvými bateriemi )
- Počet záblesků 100 až 1400 ( s čerstvými bateriemi )
- Barevná teplota 5500°K
- Ruční spoušť na zadní straně přístroje
- Zdroj energie 2 x 1,5 V AA Mignon baterie alkalické nebo NiMH akumulátory
- Hmotnost 127 g bez baterií
- Rozměry 98 x 54 x 65
 

  • Hmotnost (g):127
  • Blesky - Pro značku:pro Nikon

Dotaz na produkt

Máte-li dotaz k tomuto produktu, neváhejte se nás zeptat.

Položky označené * jsou povinné.